Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2006

Σχετικά με την καταγγελία της ΓΣΕΒΕΕ για την μείωση των συντάξεων των αυτοαπασχολουμένων με προεδρικό διάταγμα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Το υπουργείο Απασχόλησης, με βάση εξουσιοδότηση νόμου που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προχώρησε με προεδρικό διάταγμα στην ανασύσταση των ασφαλιστικών κλάσεων των αυτοαπασχολουμένων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνονται οι συντάξεις τους μέχρι 50% (27% κατά μέσο όρο) και να αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι για άλλή μια φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε πώς εννοεί την ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση, την οποία προετοιμάζει με κύριο στόχο την υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των εισφορών και την αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Ο ΣΥΝ ζητάει την άμεση ακύρωση αυτού του προεδρικού διατάγματος και την έκδοση νέου, με το οποίο να ανασυσταίνονται οι ασφαλιστικές κλάσεις των αυτοαπασχολούμένων με τρόπο που να μην θίγει, αλλά να διευρύνει τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

To Γραφείο Τύπου