Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/10/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ εκεί που μας χρωστάει, μας ζητάει και το γάϊδαρο!

Σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ, περί καρτέλ του κράτους, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

" Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος, την στιγμή που βάλλεται πανταχόθεν για λειτουργία καρτέλ των βιομηχάνων στο γάλα και σε άλλους κλάδους, προσπαθεί, με την τακτική της σουπιάς, όχι μόνο να κρυφτεί αλλά και να βγει στην αντεπίθεση, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο καρτέλ είναι το κράτος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος και οι "άρχοντες" του ΣΕΒ αυτό που ονομάζουν ως καρτέλ του κράτους το απομυζούν χρόνια τώρα με φοροαπαλλαγές, χαριστικές επιδοτήσεις των επενδύσεών τους, αντεργατικές πολιτικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και λιτότητας για τους εργαζόμενους. Το έχουν πάντα αρωγό, όταν το χρειάζονται, ως δύναμη καταστολής των αγώνων των εργαζομένων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος και το ιερατείο του ΣΕΒ είναι οι τελευταίοι που πρέπει να μιλούν για το αναχρονιστικό, αντιπαραγωγικό, πελατειακό κράτος, γιατί οι ίδιοι χρόνια τώρα στήριζαν και στηρίζουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, που το οικοδόμησαν στα μέτρα τους και κατ΄ ομοίωσή τους.

Ο κ. Δασκαλόπουλος να αφήσει τους αντιπερισπασμούς και να λογοδοτήσει επιτέλους δημόσια για τα καρτέλ που συγκροτούν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ σε όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να ροκανίζει τα ήδη χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων στη χώρα μας, ενώ η επιχειρηματική κερδοφορία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ της τελευταίας τριακονταετίας."

To Γραφείο Τύπου