Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/10/2006

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στην Πάτρα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος επισκέπτεται σήμερα την Πάτρα. Ο Αλ. Αλαβάνος  θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της δημοτικής κίνησης "Τώρα για την Πάτρα" και  θα έχει συνάντηση  με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά. Επίσης θα συναντηθεί με τον Υποψήφιο Νομάρχη Νίκο Τσούκαλη  " Αχαϊκή Συμπολιτεία".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών και με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχαΐας και τις ΕΛΜΕ  Αχαΐας (Κορίνθου και Μανιακίου).

Στις 18.30  ο Αλ. Αλαβάνος θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας , Μιχαλακοπούλου 58 (Ρήγα Φεραίου)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Αναφερόμενος  στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ. για το διάλογο στα θέματα της εκπαίδευσης, τόνισε "Αν ενδιαφέρεται για διάλογο ο κ. Καραμανλής μπορεί να έρθει στη Βουλή μεθαύριο"

Για τις κινητοποιήσεις των δασκάλων

Ο αγώνας των δασκάλων δεν είναι, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, υποκινούμενος. Γίνεται με μεγάλο προσωπικό κόστος. Είναι μια μεγάλη μάχη και για τη δική τους προσωπική και μισθολογική αξιοπρέπεια και για την Παιδεία του 5%.

Ο κ. Αλογοσκούφης ισχυρίζεται ότι οι αυξήσεις που ζητάνε οι εκπαιδευτικοί είναι πέραν των ορίων της εισοδηματικής πολιτικής. Η εισοδηματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση  είναι πέραν των ορίων της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αντοχής. Αυτοί έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Δυστυχώς η κυβέρνηση εκτρέπεται σε μια όλο και πιο αυταρχική τακτική απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.

Για την συμπεριφορά   αστυνομικών

Δεν επιτρέπουμε -και σωστά- στο δάσκαλο και τη δασκάλα να σηκώσουν χέρι στο μαθητή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα αστυνομικά όργανα, όχι απλώς να σηκώνουν χέρι, αλλά να σηκώνουν τη σιδερογροθιά στους δάσκαλους και τις δασκάλες των παιδιών μας. Και δεν  μπορούμε να επιτρέψουμε σε στελέχη της αστυνομίας να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά ΜΜΕ και να εξαπολύουν μια φασίζουσα ακροδεξιά ρητορεία ενάντια στον ΣΥΝ, την Αριστερά, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές μέρες στον τόπο μας.

Για τις προτάσεις της Επιτροπής των Σοφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Οι σοφοί αυτοί αποδείχθηκαν τόσο σοφοί όσο οι σοφοί που προτείνανε τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Οι επιλογές τους είναι αντιδραστικές, είναι ταξικές. Από τη μια, για παράδειγμα, καταργούν συνταγματικές ελευθερίες, όπως το δικαίωμα κινητοποιήσεων και συνδικαλισμού στο δημόσιο, και από την άλλη βάζουν όρια στην πολιτική των κυβερνήσεων σχετικά με τη φορολογία των μεγάλων εισοδημάτων και της μεγάλης περιουσίας. Έχω την ελπίδα όμως ότι αυτό είναι ένας κομήτης που θα περάσει και για το καλό της χώρας μας αλλά και για το καλό της επιστημονικής παρουσίας των συγκεκριμένων ανθρώπων που έκαναν αυτές τις προτάσεις.

Για την Πάτρα και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Δεν μπορεί η Πάτρα, η Αχαΐα, μια περιοχή με δυνατότητες, με προσφορά εργασίας, με παγκόσμια ιστορικά μνημεία, πύλη εισόδου στη χώρα μας, να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στην Ε.Ε. Δεν μπορεί να συνεχίσει η Πάτρα, ο νομός να μετεωρίζει ανάμεσα στους δύο πόλους του δικομματισμού, που την έχει φέρει σε μια κατάσταση παρακμής. Έχει τη δυνατότητα να πάψει να είναι θύμα του δικομματικού παραγοντισμού και των κατεστημένων συμφερόντων και να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος. Της δίνεται η δυνατότητα με τις εκλογές αυτές. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την στήριξη της ευρύτατης συμμαχίας δυνάμεων και ευαίσθητων πολιτών, με πολλαπλές προελεύσεις, που αντιπροσωπεύονται στις κινήσεις "Τώρα για την Πάτρα" με τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Δημαρά και την "Αχαϊκή Συμπολιτεία" με τον υποψήφιο Νομάρχη Ν. Τσούκαλη, που δίνουν τη μάχη για μια αριστερή, ριζοσπαστική, εναλλακτική οικολογική λύση.

To Γραφείο Τύπου