Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2006

"Σήμερα δεν υπάρχει ούτε νερό στην Κανά για να γίνει κρασί"

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Δήμαρχο της Κανά του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, το μέλος της Π.Γ. του κόμματος Πάνος Τριγάζης και η υπεύθυνη του Τμ. Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Αλ. Παπαδομιχελάκη συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο της Κανά του Λιβάνου Σαλάχ Σαλάμε, που επισκέπτεται τη χώρα μας ύστερα από πρόσκληση των Γιάννη Πανούση και Μανόλη Γλέζο εκ μέρους των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ  "Είμαστε συγκλονισμένοι από τη συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο της Κανά. Ξέρουμε, από ιστορίες που μάθαμε στο δημοτικό, για τον Γάμο της Κανά και το θαύμα του Ιησού,  που μετέτρεψε το νερό σε κρασί. Σήμερα δεν υπάρχει νερό στη Κανά. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να κάνει το θαύμα, όλοι αυτοί οι μάρτυρες, όλα αυτά τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους να ξανακαθίσουν στο μεσημεριανό τραπέζι  της οικογένειας ή να αποκατασταθεί όλη η υποδομή που καταστράφηκε  σ΄αυτή τη πόλη. Οι πληγές του πολέμου παραμένουν ανοιχτές. Ο. Ν. Λίβανος είναι γεμάτος με βόμβες διασποράς.

Με αυτή την έννοια εμείς θέλουμε να τονίσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, την ανάγκη να συνεχιστεί ενεργά η αλληλεγγύη προς το λαό του Λιβάνου που υπέστη τη βάρβαρη επίθεση από το Ισραήλ, και ιδιαίτερα προς την μαρτυρική πόλη της Κανά που τόσο αγγίζει και εμάς.  Είναι σαν μια πόλη της πατρίδας μας.

Και, δεύτερο, την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας και στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει πίεση για οριστική λύση του Παλαιστινιακού, ώστε μην να ξαναδούμε τέτοιες σκηνές που ζήσαμε και που ζούμε μέχρι σήμερα. Είναι το πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη σε όλη τη Μ. Ανατολή."

ΣΑΛΑΧ ΣΑΛΑΜΕ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΑ: "Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  για την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα που κάναμε ενάντια στις άγριες - φριχτές επιθέσεις που δεχθήκαμε από το Ισραήλ. Μας συγκινεί η συνέχιση  της αλληλεγγύης και θα συνεργαστούμε με πολλούς τρόπους στο μέλλον για την ειρήνη στην περιοχή μας."

To Γραφείο Τύπου