Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα το Νέο Ηράκλειο για να στηρίξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Βλαντή και τη δημοτική παράταξη "Ηράκλειο - η επόμενη μέρα".

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις:

Για το θάνατο του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ

Η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί συνθήκες θερμοκηπίου για να ξεφυτρώσουν κάθε λογής τραμπούκοι, σιδηρογροθιές, βία, λουλούδια του παρακράτους. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον κατήφορο για τη δημοκρατία.

Για τις κινητοποιήσεις των δασκάλων

Μια νέα εβδομάδα έρχεται με απορύθμιση των δημοτικών σχολείων, αναστάτωση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάψει να παριστάνει την κα Θάτσερ.  Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις εξευτελιστικές για τους δασκάλους θέσεις της για τα επιδόματα, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει συζήτηση ουσίας, ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία και οι γονείς στην ηρεμία και στην εργασία τους.

Για τα προβλήματα που προκάλεσε η βροχή

Στις εκλογές τα μεγάλα κόμματα συνήθως υπόσχονται γεφύρια και εδώ βλέπουμε στις προεκλογικές ημέρες να γκρεμίζονται γεφύρια. Η αδυναμία των υποδομών να αντέξουν σε μια φθινοπωρινή νεροποντή επιβεβαιώνει την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στην Νομαρχιακή και τη Δημοτική Αυτοδιοίκηση με αρχές που θα διαθέτουν πρόγραμμα, επεξεργασίες και θα είναι κοντά στις ανάγκες των πολιτών.

To Γραφείο Τύπου