Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2006

Για τον θάνατο του Μανόλη Γουρνιεζάκη, συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα τις αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες ενέργειες σε βάρος συνδικαλιστών των ΕΛΤΑ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο του Μανόλη Γουρνιεζάκη, συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση του Κωνσταντίνου Κονή, συνδικαλιστή επίσης των ΕΛΤΑ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της τραμπούκικης ενέργειας.

Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του θανάτου του Μ. Γουρνεζιάκη και να αποδοθούν άμεσα οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Σήμερα όσο ποτέ πρέπει να καταδικαστούν και να αποδοκιμαστούν κάθε είδους πράξεις και βιαιότητες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δυναμιτίζουν το δημοκρατικό κλίμα των αντιπαραθέσεων στη συνδικαλιστική και πολιτική ζωή της χώρας.

Επίσης, όσο ποτέ σήμερα είναι αναγκαία η πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων στη βάση των ταξικών τους συμφερόντων για να ηττηθούν ο νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός και οι πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, καθώς και οι πολιτικές αδιαλλαξίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας.

To Γραφείο Τύπου