Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2006

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2006 του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ν. Γκαργκάνας με την ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2006, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως γνήσιος απολογητής μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής. Οι λεγόμενες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές των οποίων ζήτησε, όπως κάνει χρόνια τώρα, τη συνέχισή τους είναι κατ'εξοχήν υπεύθυνες για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και κυρίως για τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αντί να δίνει αφ' υψηλού συμβουλές, οφείλει κάποτε να αντιληφθεί ότι η «μεγάλη μεταρρύθμιση» της απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος έχει οδηγήσει σε ένα σκαστό καρτέλ των τραπεζών για την καταλήστευση των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Γκαργκάνας, όμως, αντί, με βάση και τις αρμοδιότητές του, να παρέμβει διορθωτικά απέναντι σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όχι μόνο την αποσιωπά στην Έκθεσή του, αλλά, μαζί με την κυβέρνηση, τη δικαιολογεί και την συγκαλύπτει.»

To Γραφείο Τύπου