Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/10/2006

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για πρόσφατες πλημμύρες στον Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής

Ο Ν. Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, μιλώντας στην Ελευσίνα, σε συγκέντρωση του Νομαρχιακού Συνδυασμού "Αττική Κίνηση Πολιτών" με επικεφαλής τον Γ.Βασιλείου, και αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες στον Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής, δήλωσε τα εξής:

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Χαλκιδικής και ζητούμε την άμεση και ικανοποιητική αποζημίωσή τους.

Υπογραμμίζουμε, ακόμα, την επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της περιοχής και οι άλλες υποδομές που καταστράφηκαν.

Όμως, εκτός από τα φυσικά φαινόμενα, υπάρχουν και οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της Νομαρχίας για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που θα απέτρεπαν ή θα περιόριζαν το μέγεθος των καταστροφών.

Οι εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής διαπιστώσεις δεν απαλλάσσουν από τις ευθύνες, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι δεν εγγυούνται τη μη επανάληψη τέτοιων καταστροφικών συνεπειών για τις οποίες έχει οδυνηρές εμπειρίες και η περιοχή της Αττικής".

To Γραφείο Τύπου