Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2006

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τις πληγείσες περιοχές του Νομού, αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε:

"Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η συζήτηση για τα εξωτερικά ζητήματα, ο τρόπος με τον οποίο πληροφορούνται και οι πολίτες αλλά και τα πολιτικά κόμματα τις σοβαρές εξελίξεις σε σχέση με την εξωτερική μας πολιτική, με καθυστέρηση μάλιστα πολλών ετών, δεν ανταποκρίνεται σε μια καλώς λειτουργούσα δημοκρατική χώρα.

Εμείς, από την μια, καλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει όλα τα στοιχεία σχετικά με τις τοποθετήσεις  που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  κ. Παπανδρέου, για το ότι φτάσαμε, στο παρά ένα λεπτό της συμφωνίας, για να μάθουμε ακριβώς τι συμφωνία ήταν, τι περιείχε, τι δυνατότητες και τι προβλήματα δημιουργεί.

Και δεύτερον, καλούμε τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά και τη λήξη του δεύτερου γύρου των εκλογών, να προχωρήσει ιδία βουλήσει σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή - όπως έχει ο ίδιος προτείνει - πριν δηλαδή διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις και τα τελικά σχέδια  σχετικά με τα ζητήματα των σχέσεων Ε.Ε. - Τουρκίας που αφορούν άμεσα και το Κυπριακό".

To Γραφείο Τύπου