Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, o βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θαν. Λεβέντης, μαζί με την υποψήφια Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Ιωάννα Στεργίου πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία στον Ωρωπό και στον Ασωπό ποταμό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, αμέσως μετά την περιοδεία του δήλωσε:

"Είναι σαφές ότι αυτές οι εκλογές έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα σε σχέση με τα οικολογικά ζητήματα. Οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική, οι πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, η εκποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Αθήνα δείχνουν ότι αυτά τα θέματα είναι πολύ ζωτικά.

Εδώ βρισκόμαστε σ΄ ένα ποτάμι, το οποίο είναι ο βόθρος της ελληνικής βιομηχανίας, διότι είναι σωρευμένο περίπου το 20% όλης της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας μας και, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, τοξικά απόβλητα χύνονται στη θάλασσα. Υπάρχουν βαρέα μέταλλα. Και το συγκλονιστικό: Δεν υπάρχει υπηρεσία περιβαλλοντικής παρακολούθησης ούτε στην Ανατολική Αττική, ούτε στο νομό Βοιωτίας. Είναι πράγματα απαράδεκτα. Είναι πράγματα που δεν θα συγχωρούνταν και να γίνονταν πριν από 30 και 40 χρόνια. Γι αυτό πρέπει να πνεύσει ένας νέος οικολογικός άνεμος, με νέες κινήσεις και νέες δυνάμεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση."

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

"Σήμερα υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης.. Για να ξεπεραστεί, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μία στροφή 180 μοιρών, να σταματήσει την αδιαλλαξία, να συζητήσει με τους δασκάλους και να κάνει ουσιαστικές αντιπροτάσεις. Να εγκαταλείψει τις θέσεις της για τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων και να ικανοποιήσει τη δική της δέσμευση για 5% του ΑΕΠ για την εκπαίδευση."

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

"Η ισότητα των γυναικών είναι μία απελευθερωτική έννοια που αποβλέπει στο να απαλλάξει τις γυναίκες εργαζόμενες από τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος τους σε σχέση με τους άντρες. Δεν είναι ένα εργαλείο, όπως προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει δυστυχώς σήμερα η Ε.Ε. για να ανατραπούν κατακτήσεις των γυναικών και του κοινωνικού κράτους.

Λυπούμαστε που η κυβέρνηση υπαναχώρησε από την αρχική της θέση και συμφωνεί σήμερα με την Ε.Ε.  Το εργατικό κίνημα πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει αυτό και θα δώσει τη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών.

Όσον αφορά στις προειδοποιήσεις της Επιτροπής της Ε.Ε. για την ασφαλιστική αλλαγή εκ βάθρων, θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ε.Ε. θα έπρεπε, αντί να κάνει μελλοντολογία, να ενδιαφερθεί για το γεγονός ότι στην Ελλάδα σήμερα 1,8 δις ? ετησίως είναι η φοροδιαφυγή, 20% των επιχειρήσεων εισφοροδιαφεύγουν και 20% επίσης των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι. Σ΄ αυτό πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα."

To Γραφείο Τύπου