Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/10/2006

Σχετικά με όσα αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των πιέσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, στο όνομα της δήθεν ισότητάς τους με τους άντρες, έρχεται τώρα και ζητά, με τη σημερινή της έκθεση, την γενική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.

Η νεοφιλελεύθερη ελίτ που ηγεμονεύει σήμερα στην Ε.Ε. θα πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιες αντικοινωνικές πολιτικές θα έχουν την τύχη του Ευρωσυντάγματος και του Συμβολαίου Πρώτης Απασχόλησης των νέων στη Γαλλία.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να πάψει αν κοροϊδεύει τους ασφαλισμένους στη χώρα μας. Όταν μιλάει στους έλληνες πολίτες ισχυρίζεται ότι ισχύει η προεκλογική της δέσμευση για τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας. Όταν όμως μιλάει ή αλληλογραφεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεσμεύεται να εφαρμόσει τις εκθέσεις της για το ασφαλιστικό. Επίσης, με τον προσχηματικό διάλογο στην Επιτροπή των δήθεν σοφών, που συγκρότησε πριν δύο μήνες, προετοιμάζει ήδη το κλίμα για ξεθεμελίωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτες τις εκθέσεις και πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό αλλά και τις πολιτικές της κυβέρνησης για την υλοποίησή τους, ειδικά μάλιστα στη χώρα μας, όπου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις μεγαλύτερες εισφορές και απολαμβάνουν τις χαμηλότερες συντάξεις και παροχές υγείας στην Ε.Ε. των 15.

To Γραφείο Τύπου