Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/10/2006

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Νομαρχιακής Α' Αθήνας του ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Το νικηφόρο διψήφιο ποσοστό της "Ανοιχτής Πόλης" του Αλέξη Τσίπρα στο Δήμο της Αθήνας,μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Χαρά γιατί κόποι και προσπάθειες τόσων ανθρώπων επί 10 μήνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία κι αισιοδοξία γιατί η επόμενη μέρα μας βρίσκει ριζωμένους στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας και ενισχυμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Χαρά και αισιοδοξία γιατί η συλλογικότητα, η κοινή προσπάθεια, ο φρέσκος και ουσιαστικός προγραμματικός λόγος, η ευρηματικότητα και η φαντασία έφεραν "τα πάνω-κάτω" στην Αθήνα, άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας με ένα ευρύτερο ακροατήριο, ειδικά νέους ανθρώπους, που αγκάλιασαν και έκαναν δική τους αυτήν την υπόθεση.

Τιμούμε τους πολιτικούς συμμάχους μας σε αυτήν την αριστερή ενωτική προσπάθεια, τιμούμε τις προσπάθειες δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στις γειτονιές της Αθήνας, τιμούμε τις δυνάμεις της Νεολαίας μας, όλους και όλες που με έμπνευση και αφοσίωση έδωσαν την ψυχή τους σε αυτή τη μάχη.

Αισθανόμαστε βαριές τις ευθύνες της επόμενης μέρας, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες όλων αυτών που αντιστέκονται, διεκδικούν και οραματίζονται μια Αθήνα-πόλη ανοιχτή για όλους τους κατοίκους της.

Η Γραμματεία της Ν.Ε. Α' Αθήνας του Συνασπισμού