Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/10/2006

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

Όσους και όσες ψήφισαν τις κινήσεις εναλλακτικής οικολογικής αριστεράς, τις οποίες στήριξε ο Συνασπισμός και άλλες αριστερές δυνάμεις.

Τους χιλιάδες και τις χιλιάδες υποψηφίους, που πολλές φορές έδωσαν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες και με μικρές δυνάμεις.

Τις προσωπικότητες, με αφετηρία τον σοσιαλιστικό χώρο, που μας εμπιστεύτηκαν να συνεργαστούμε, όπως ο Γιάννης Πανούσης, ο Στρατής Πλωμαρίτης, ο Γιάννης Δημαράς στην Πάτρα.

Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε πολύ.

Στόχος μας είναι να μείνουμε όλοι μας ενεργοί πολίτες και τα κύματα που έφερε αυτή η ενωτική παρουσία της Αριστεράς πριν τις εκλογές να συνεχιστούν και μετά τις εκλογές.

Εμείς ως Συνασπισμός, βέβαια, μελετάμε τα αποτελέσματα. Μας δίνουν πολύ αισιοδοξία. Και όσον αφορά τα ποσοστά τα οποία λαμβάνονται και όσον αφορά τις θέσεις στην Αυτοδιοίκηση, που είτε κερδίζονται από τον πρώτο γύρο, είτε από τον δεύτερο. Μελετάμε ακόμα και τα αποτελέσματα και σε εκείνες τις περιοχές στις οποίες δεν πήγαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας

Ένα συμπέρασμα, όμως, ήδη το έχουμε βγάλει.

Η σημασία του προγραμματικού λόγου της Αριστεράς, των συνεργαζομένων αριστερών δυνάμεων, η σημασία των προσώπων, η σημασία των ιδεών για τη συνάντησή μας με τη νεολαία. Η συνάντηση αυτή μπορεί να έχει μια εκρηκτική πολιτική σημασία, αυτό νομίζω ότι είναι και το συμπέρασμα από τη μεγάλη νίκη στο Δήμο Αθηναίων.

To Γραφείο Τύπου