Skip to main content.
15/10/2006

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το σημερινό αποτέλεσμα. Πρόκειται για νίκη όλου του κόσμου της Ανοιχτής Πόλης. Πολλοί άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών και από όλο το φάσμα της ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς, δουλέψαμε μαζί, με ενθουσιασμό, για να παρουσιάσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στους πολίτες της Αθήνας.

Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να πολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση για την Αθήνα, να δείξουμε ότι τα προβλήματα της πόλης έχουν συγκεκριμένες αιτίες και ότι η επίλυσή τους χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια επιβραβεύτηκε.

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αθήνας που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια για την υπεράσπιση της πόλης, για τη διεκδίκηση του δημόσιου χώρου, για τη προστασία της ταυτότητας και της κληρονομιάς της, για να αποκτήσει πρόσωπο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Tην επόμενη τετραετία η συντηρητική παράταξη δεν θα ασκεί ανεξέλεγκτα διοίκηση στο Δήμο Αθηναίων. Θα υπάρχει μια μάχιμη, ριζοσπαστική αντιπολίτευση μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως στις γειτονιές της πόλης, εκεί όπου οι πολίτες αντιστέκονται και διεκδικούν.

Σ΄ αυτή τη μάχη για μια ανοιχτή πόλη, σας θέλουμε δίπλα μας όλους και όλες. Γιατί αυτό το παιχνίδι κερδίζεται μόνο με συμμετοχή και αλληλεγγύη".

To Γραφείο Τύπου