Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/10/2006

Σχετικά με τη σύσκεψη του Υπ. Οικονομίας με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την «Επιτροπή Σοφών» για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών

Σχετικά με τη σύσκεψη του Υπ. Οικονομίας με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την «Επιτροπή Σοφών» για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, η Αυγή Θεοδόση, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, ισότητας και γυναικείων δικαιωμάτων, δήλωσε τα εξής:

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να  σταματήσει να εμπαίζει και να κρατάει σε ανασφάλεια τις ασφαλισμένες γυναίκες της χώρας μας.

Όταν μιλάει στις ελληνίδες ισχυρίζεται ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους.

Όταν συνομιλεί, όμως, ή αλληλογραφεί με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεσμεύεται να εφαρμόσει τις οδηγίες για την εξομοίωση-αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

Ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτες τις πιέσεις της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και της κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.

Η ελληνίδα δεν απολαμβάνει καμία ουσιαστική κοινωνική στήριξη από την πολιτεία, ενώ είναι υποχρεωμένη να φροντίζει την οικογένειά της, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους γονείς.

Δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύεται η μητρότητα και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά των γυναικών στην κοινωνία και την οικογένεια.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι μια τέτοια αύξηση θα ανοίξει μελλοντικά το δρόμο για νέες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες και αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας, όπου οι ασφαλισμένες και οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές και απολαμβάνουν τις χαμηλότερες συντάξεις και παροχές υγείας στην Ε.Ε.

To Γραφείο Τύπου