Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/10/2006

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για τις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές

Ο Συνασπισμός, μαζί με άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, η Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, το Κόκκινο, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά και άλλες στηρίξαμε σε πολλούς δήμους και νομαρχίες αυτοδιοικητικές κινήσεις με ένα προωθημένο οικολογικό και κοινωνικό πρόγραμμα.

Η μάχη δόθηκε, στις περισσότερες περιπτώσεις, με μεγάλη επιτυχία στον πρώτο γύρο. Συνεχίζεται όμως και στον δεύτερο γύρο, σε μια σειρά ιστορικούς για την Αριστερά δήμους για το λεκανοπέδιο, αλλά και σε δήμους της περιφέρειας.

Δίνεται μια σκληρή αλλά και ωραία μάχη για την τελική νίκη, για μια επιτυχία που θα αφορά σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, σε θετικές προοπτικές σε πόλεις και συνοικίες.

Αυτή την ώρα θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα σε όλους τους αριστερούς πολίτες, όλους χωρίς εξαίρεση, στον ανένταχτο κόσμο της αριστεράς. Παρά τις τυχόν μεταξύ μας διαφορές, στο όνομα κοινών παραδόσεων και οραμάτων για την Αυτοδιοίκηση όπου η Αριστερά ιστορικά έχει παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, να ενισχύσουμε στο δεύτερο γύρο όλοι μαζί στους δήμους αυτούς τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που στηρίζουν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Να έχουμε από τη επόμενη Δευτέρα αγωνιστικές δημοτικές αρχές που θα απαντούν στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Πιστεύω ότι οι αριστεροί πολίτες- επαναλαμβάνω, πέρα από διαφορές- έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή να εκφραστούν στην κατεύθυνση της κοινής δράσης και της συνεργασίας της αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κοινή δράση της Αριστεράς είναι η μεγάλη της δύναμη.

To Γραφείο Τύπου