Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/10/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2005-2008

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2005-2008, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πρωθυπουργό και αγνοώντας πλήρως το μήνυμα δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που εκφράστηκε στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, επιμένει στον δρόμο των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών και των αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων, υποσχόμενος συνέχιση, επ' αόριστον, της μονόπλευρης λιτότητας, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Η αντιλαϊκή αυτή οικονομική πολιτική, η οποία βρίσκει την πιο αποκρουστική της έκφραση στην κυβερνητική αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου, οδηγεί τη χώρα σε μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα, από τα οποία οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι τράπεζες, για τις οποίες η οικονομία, κατά τα άλλα, αντέχει να εμφανίζουν υπερκέρδη που ξεπερνούν το 100%. 

To Γραφείο Τύπου