Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/04/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών, με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, ο Θ. Λεβέντης βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, και ο Δ. Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, επισκέφθηκαν σήμερα το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών στο Σκαραμαγκά και συζήτησαν με το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για την πορεία αποασυλοποίησης.

Μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι Μεγάλη Δευτέρα και βρεθήκαμε εδώ σε ένα χώρο πάθους, στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Παίδων . Δεν πρόκειται όμως για παιδιά. Δυστυχώς πρόκειται για μια αποθήκη ανθρώπων από 10 μέχρι 45 ετών, με διαφορετικές παθήσεις, που θέλουν μια διαφορετική αντιμετώπιση - άλλη αντιμετώπιση ο αυτιστικός, άλλη αυτός που έχει ψυχιατρική πάθηση, άλλη αυτός που έχει διανοητική καθυστέρηση.

Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά εδώ από τους εργαζόμενους νοσηλευτές, αλλά είναι λίγοι και αμείβονται λιγότερο από συναδέλφους τους σε νοσοκομεία. Πρέπει άμεσα το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί. Νομίζω ότι το 2005 δεν μπορούμε να δεχθούμε την ύπαρξη τέτοιων ασύλων, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, για τα οποία νομίζω ότι ο καθένας θα έπρεπε να ντρέπεται.

Ως ΣΥΝ θα παρέμβουμε στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει πρόσληψη νέων εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση της αποασυλοποίησης και προκειμένου να μεταφερθεί αυτό το Ίδρυμα σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο.»

To Γραφείο Τύπου