Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2005

Ερώτηση για την εθελουσια έξοδο στον ΟΤΕ κατέθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Στην ερώτησή του, αφού επισημαίνει ότι οι οικονομικές συνέπειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί, σημειώνει ότι η εν λόγω συμφωνία δέχεται οξύτατη κριτική και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που διατυπώνεται είναι ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης της εθελούσιας εξόδου μετακυλίεται στα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να ερευνήσει την υπόθεση και να εκτιμήσει το μέρος του κόστους που θα βαρύνει τον ΟΤΕ και το ταμείο των εργαζομένων ΤΑΠ-ΟΤΕ. Θέτει επίσης το ερώτημα κατά πόσο η οικονομική κατάσταση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο πρόκειται να ενσωματωθεί στο ΙΚΑ, είναι τέτοια που να μπορεί να αναλάβει κόστος της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Την προηγούμενη βδομάδα υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο) για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου χιλιάδων εργαζομένων του ανωτέρω οργανισμού. Η εν λόγω συμφωνία δέχεται οξύτατη κριτική και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που διατυπώνεται είναι ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης της εθελούσιας εξόδου μετακυλίεται στα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με δεδομένο ότι οι οικονομικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας δεν έχουν πλήρως δημοσιοποιηθεί, ερωτάται η Επιτροπή:

Τι κόστος εκτιμάται ότι θα προκληθεί εξαιτίας της Συμφωνίας στον ΟΤΕ; Τι κόστος εκτιμάται ότι θα βαρύνει το ασφαλιστικό ταμείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ; Η οικονομική κατάσταση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο πρόκειται να ενσωματωθεί στο ΙΚΑ, είναι τέτοια που να μπορεί να αναλάβει κόστος της πρόωρης συνταξιοδότησης; Τι προτίθεται να πράξει η Επιτροπή μετά την εξέταση της εν λόγω συμφωνίας;

To Γραφείο Τύπου