Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2005

Το Γαλλικό ΟΧΙ είναι ένα γερό ταρακούνημα στο συντηρητικό ευρωπαϊκό κατεστημένο που έχει θεοποιήσει το νεοφιλελευθερισμό

Σχόλιο του Δ.Παπαδημούλη για το αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ το αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το Γαλλικό ΟΧΙ είναι ένα γερό ταρακούνημα στο συντηρητικό ευρωπαϊκό κατεστημένο που έχει θεοποιήσει το νεοφιλελευθερισμό, αποδομεί την κοινωνική Ευρώπη και έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες.

Η συντριπτική του πλειοψηφία φέρει έντονη τη σφραγίδα της ευρύτερης γαλλικής αριστεράς, έχει έντονο κοινωνικό χρωματισμό και διεκδικεί περισσότερη Ευρώπη.

Η πρόκληση τώρα είναι η οικοδόμηση, μέσα από το διάλογο, ενός ευρύτατου ευρωπαϊκού κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού, που να κλείνει το δρόμο προς την παράλυση και την εθνοκεντρική αναδίπλωση και να διεκδικεί επιτάχυνση της πολιτικής ενοποίησης, μείωση του ελλείμματος δημοκρατίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Μετά το γαλλικό σοκ είναι η ώρα για τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ να ξαναδούν το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής τους πολιτικής χωρίς το επαρχιώτικο σύμπλεγμα του «βασιλικότερου του βασιλέως». Όταν το 60% των Γάλλων σοσιαλιστών είπε όχι, στο ΠΑΣΟΚ άραγε δεν υπάρχει ούτε ένας;»

To Γραφείο Τύπου