Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2005

Σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη για το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Η τορπίλη του κ. "Τόνι Θάτσερ" στη σύνοδο των Βρυξελλών, έχει στόχο, μέσα από την συμπίεση των κοινοτικών πόρων και την ανακατανομή προς όφελος των ισχυρών, την ίδια την πολιτική ενοποίησης της Ευρώπης.

Πίσω από το παζάρι των αριθμών και την ένταση της κρίσης κρύβεται ένας τριπλός στόχος:

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιταχθεί σθεναρά σε αυτό το σχέδιο που είναι εχθρικό για τη χώρα μας, για την μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών αλλά και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Απαιτούνται οι ευρύτερες δυνατές πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές συμμαχίες για την ακύρωση αυτού του σχεδίου που συμπίπτει πλήρως και με τις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, στον αντίποδα αυτών των επιλογών, διεκδικεί περισσότερη Ευρώπη, ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική, με αυξημένους πόρους και ισχυρές πολιτικές για τη σύγκλιση και την συνοχή. Μια Ευρώπη μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των ισχυρών και των Αμερικανών. "

To Γραφείο Τύπου