Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/05/2005

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για την Πρωτομαγιά 2005

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους νέους και τις νέες, να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας μαζικά και αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Μαΐου και στις συγκεντρώσεις, που οργανώνονται από τα συνδικάτα και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ σε όλη τη χώρα.

Ο ΣΥΝ αυτή την ημέρα τιμά τους μακρόχρονους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους και για την κοινωνική πρόοδο.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται απέναντι από τις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές της κονιορτοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης του 8ωρου, της αφαίρεσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μεταναστών,

για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας

για πλήρη και σταθερή απασχόληση

για ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών

για αντιμετώπιση της φτώχειας και της ακρίβειας

για δίκαιη φορολογική πολιτική

για ίσα δικαιώματα στους μετανάστες

Ο ΣΥΝ αγωνίζεται στα πλαίσια του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» για «μια άλλη Ευρώπη που είναι εφικτή» και στηρίζει τους αγώνες των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο και τον ρατσισμό. Για να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε όλο τον κόσμο, για να μπει ένα τέλος στην κατοχή του Ιράκ και στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.

Για την συγκέντρωση της Αθήνας καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας σε προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 9.30 π.μ., με το μπλοκ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, ώστε να πορευτούμε προς τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα στο Πεδίο του 'Αρεως.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού