Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/05/2005

Προκλητική επίθεση στα γραφεία Συνασπισμού στον Κορυδαλλό

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης ΣΥΝ Κορυδαλλού

Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καταδικάζει και πάλι τη προκλητική επίθεση στα γραφεία της στο Κορυδαλλό και στην οδό Αθηνάς 109 που εκδηλώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα μήνα το βράδυ της Πέμπτης 5-5-2005 με την αναγραφή απειλητικών συνθημάτων και αγκυλωτών σταυρών.

Η πρόκληση αυτή σε βάρος των γραφείων μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί το κρίκο σε μιά αλυσίδα συνεχιζόμενων επιθέσεων και απειλητικών αρθρογραφιών ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων εναντίον στελεχών και μελών του κόμματός μας και αριστερών κοινωνικών συλλογικοτήτων που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και του εθνικισμού, μέσα από τις Πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ γιά την ενότητα των Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα γιά την αντιμετώπιση φαινομένων φασιστικής και ρατσιστικής βίας.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, όλες τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να καταδικάσουν την πρόκληση της αναγραφής ναζιστικών συμβόλων και συνθημάτων στα γραφεία μας και στη πόλη του Κορυδαλλού που τόσο βαρύ φόρο έχει πληρώσει στους αντιφασιστικούς αγώνες του λαου μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε επαγρύπνηση και δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και προειδοποιούμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτών των προκλητικών επιθέσεων ότι θα αγωνιστούμε γιά την ανάπτυξη του κινήματος κατά των φαινομένων ρατσισμού και των συμμοριών που τα προκαλούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Δήλωση

Καταδικάζω την προκλητική επίθεση σε βάρος των γραφείων της Πολιτικής Κίνησης στο Κορυδαλλό και στην οδό Αθηνάς 109 από αγνώστους γιά δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα με την αναγραφή απειλητικών συνθημάτων και αγκυλωτών σταυρών.

Φαίνεται πως η δράση μας κάποιους ενοχλεί . Oι επιθέσεις αυτές δεν μας αγγίζουν και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις δραστηριότητές μας.

Περιμένουμε το πόρισμα των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την προστασία μας. Δηλώνουμε, ταυτόχρονα, προς κάθε ενδιαφερόμενο και σε όλους τους τόνους, πως και αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης μάς αφήνει διπλά αποφασισμένους να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση να σκεφτόμαστε και να δρούμε ενοχλητικά.

Καλώ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού,το Δήμο Κορυδαλλού, όλες τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να καταδικάσουν την πρόκληση της αναγραφής ναζιστικών συμβόλων και συνθημάτων στα γραφεία μας και στη πόλη του Κορυδαλλού που τόσο βαρύ φόρο έχει πληρώσει στους αντιφασιστικούς αγώνες του λαου μας.

Καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε επαγρύπνηση και δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζοντα .

ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ
Δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

To Γραφείο Τύπου