Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/12/2005

Η Κομισιόν συνεχίζει την αξιολόγηση του Νόμου για την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ

Απάντηση στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη

Δ. Παπαδημούλης: «Ο άδικος κυβερνητικός νόμος παραμένει στον αέρα»

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετική με την εθελούσια αποχώρηση προσωπικού του ΟΤΕ, απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος κα Ν. Κρόες, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, στην απάντησή της αφού αρχικά επισημαίνει ότι «η Επιτροπή δεν υποχρεούται να αποκαλύπτει πληροφορίες οι οποίες καλύπτονται από την υποχρέωση τήρησης απορρήτου» σημειώνει:

«Σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που διέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση του προσωπικού του ΟΤΕ βάσει του Νόμου του Ιουλίου του 2005, το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα βαρύνει κυρίως τον OTE, με το ελληνικό κράτος να συμμετέχει με μεταβίβαση 4% των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει στο συνταξιοδοτικό ταμείο ΤΑΠ-OTE. Όπως καθορίζεται στο νόμο, το συνταξιοδοτικό ταμείο θα λάβει πλήρη αντιστάθμιση για όλες τις χρηματοδοτικές δεσμεύσεις του.

Αφού έλαβε κοινοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη σχεδιαζόμενη κρατική συμμετοχή στο σχέδιο εθελουσίας εξόδου του OTE, η Επιτροπή ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει ορισμένα θέματα. Η Επιτροπή θα οριστικοποιήσει την αξιολόγησή της βάσει των εν λόγω συμπληρωματικών πληροφοριών, που υποβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στις αρχές Νοεμβρίου του 2005.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Κομισιόν αποδεικνύονται ανακριβείς. Ο άδικος για τους φορολογούμενους και τα ταμεία κυβερνητικός νόμος βρίσκεται στον αέρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκτεθειμένη και για την ουσία και τη μεθόδευση της επιλογής της.»

To Γραφείο Τύπου