Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2005

Για τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ σημειώνει τα εξής:

Ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει για πολλοστή φορά στη σύναξη της διαβόητης Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, αυτή τη φορά μάλιστα μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας της Ν.Δ., κ. Αλογοσκούφη. Η Λέσχη αυτή αποτελεί έναν από τους άτυπους υπερεθνικούς θεσμούς ανταλλαγής και προώθησης συντηρητικών απόψεων για τις διεθνείς σχέσεις, ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για τις κοινωνίες και εκπόνησης στρατηγικών για την καθολική εμπέδωση της παγκοσμιοποίησης υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Λειτουργεί ως γνωστόν σε συνθήκες μυστικότητας και αδιαφάνειας και ως χώρος συνάντησης των κατεστημένων ελίτ της οικονομίας και της πολιτικής.

Είναι η πρώτη φορά, όμως, που συμμετέχει ο κ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα που δημοσίως ευαγγελίζεται τις αρχές της ανοιχτής συμμετοχικής δημοκρατίας και αναλίσκεται στην πολιτική της αντιδεξιάς ρητορείας. Με αυτήν την έννοια χρεώνει με την παρουσία του τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ευλόγως δημιουργούνται ισχυρά ερωτηματικά και ενστάσεις στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής και αριστερής παράδοσης και αναφοράς για τη σκοπιμότητα και τις συνέπειες αυτής της επιλογής του.

To Γραφείο Τύπου