Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/01/2006

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», στο ενδεχόμενο αναβολής για ένα έτος της έναρξης ισχύος των εκκλησιαστικών ΑΕΙ δήλωσε:

"Αν η πληροφορία του συντάκτη σας είναι ακριβής, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το μεσοδιάστημα της αναβολής για να ξανασκεφτεί αυτό που πάει να κάνει. Εκκλησιαστικές σχολές τύπου δογματικών Ταλιμπάν -της δικής μας ορθοδοξίας-δεν συμβαδίζουν με όσα ξέρουμε και όσα προβλέπει το σύνταγμα για τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και όσα απαιτεί η Ε.Ε για να συγχρηματοδοτεί προγράμματα. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνουν τα πανεπιστήμιά μας στηρίζεται σε κοινοτικούς πόρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ως όρο για να συγχρηματοδοτεί προγράμματα το να μπορεί κάθε έλληνας πολίτης να έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στην δημόσια ανώτατη εκπαίδευση. Επομένως για να μην μπλέξουμε αύριο"

Η βασική αρχή της λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου είναι να προάγει τη κριτική σκέψη και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο: Η κυβέρνηση των φιλελεύθερων ιδεών και του αμόκ των ιδιωτικοποιήσεων επιδιώκει την περαιτέρω κρατικοποίηση της εκκλησίας.»

To Γραφείο Τύπου