Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/01/2006

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στην πρόταση της Κομισιόν για τα λιμάνια

Δ. Παπαδημούλης: "Η σημερινή νίκη είναι πρόβα-τζενεράλε για την πρόταση Μπολκεστάιν τον Φεβρουάριο"

Το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε με εντυπωσιακή πλειοψηφία και με ψήφους 523 κατά έναντι 132 υπέρ, για δεύτερη φορά μετά τον Νοέμβριου του 2003, την πρόταση της Κομισιόν για τις λιμενικές υπηρεσίες.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της Κομισιόν να διατηρήσει αναλλοίωτη την πρότασή της παρά την αρχική της απόρριψη, απέτυχε να πιέσει το Ευρωκοινοβούλιο καθώς κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι κίνδυνοι να δημιουργηθούν, στο όνομα του ανταγωνισμού και της συμπίεσης του κόστους, χαοτικές καταστάσεις στα Ευρωπαϊκά λιμάνια, με επιδείνωση των επενδύσεων εκσυγχρονισμού των μέτρων ασφάλειας και των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Αιτιολογώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την αρνητική του ψήφο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε μεταξύ άλλων: "Η Κομισιόν οφείλει επιτέλους να ακούσει το ηχηρό μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου και να βάλει φρένο στην πολιτική νεοφιλελεύθερης πυγμής που ακολουθεί. Η σημερινή απόφαση αποτελεί πρόβα-τζενεράλε εν όψει της πολιτικής μάχη για την οδηγία Μπολκεστάιν τον Φεβρουάριο, που επιχειρεί να γενικεύσει την ίδια ακριβώς φιλοσοφία του κοινωνικού ντάμπινγκ, που απέρριψε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο".

To Γραφείο Τύπου