Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2006

Ωρολογιακή βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν οι δηλώσεις του κ.Αλογοσκούφη και η πολιτική της κυβέρνησης

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλογοσκούφη για το ασφαλιστικό σύστημα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που η κυβέρνηση φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στο ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα στο ΙΚΑ, με τις αθρόες εθελούσιες εξόδους (π.χ. ΟΤΕ), τα δώρα στους τραπεζίτες για να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και τα αυξανόμενα χρέη του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Αλογοσκούφης, επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε μια άγρια κινδυνολογία για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Η πραγματική ωρολογιακή βόμβα για το ασφαλιστικό μας σύστημα, είναι η πολιτική της κυβέρνησης η οποία θέλει να τινάξει στον αέρα ασφαλιστικά δικαιώματα και συνταξιοδοτικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που απέσπασαν με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Ό,τι δεν πέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα κατεδαφιστικά μέτρα του κ. Γιαννίτση, προετοιμάζει το έδαφος για να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του ναυτεργατικού κόσμου, που προωθούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αποκαλύπτουν πλήρως τις κυβερνητικές προθέσεις.

Το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ και του συναινετικού δικομματισμού για το μέλλον των εργαζομένων γράφει στη σημαία του: Μισή δουλειά-Μισός μισθός-Μισή σύνταξη- Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τελικά, - Μισή ζωή».

To Γραφείο Τύπου