Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/09/2006

Τα σκάνδαλα διαφθοράς στις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού και σε άλλους μηχανισμούς διαχείρισης δημοσίου χρήματος, είναι παράγωγο της κυβερνητικής πολιτικής

Δήλωση Γιάννη Τόλιου

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, αρμόδιος σε θέματα Υγείας δήλωσε ότι "τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι βιώνουν καθημερινά, περικοπές και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, την ίδια στιγμή στον τομέα των προμηθειών νοσοκομειακών υλικού, όπως και σε άλλους τομείς, ξεσπούν όλο και νέα σκάνδαλα. Την κύρια ευθύνη για το νοσηρό κλίμα στους μηχανισμούς διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, έχει η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ειδικότερα στις προμήθειες του Τομέα Υγείας, για να μπει κάποιος φραγμός στη διαφθορά, χρειάζεται η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Προμηθειών στο Υπουργείο Υγείας, για καταγραφή, προγραμματισμό και κάλυψη αναγκών, καθώς και η εφαρμογή διάφανων κριτηρίων επιλογής υλικών και εξοπλισμού, αυστηρού ελέγχου διαχείρισης, αξιοκρατική στελέχωση και αντιπροσωπευτική σύνθεση επιτρόπων, εξυγίανση, εκδημοκρατισμός και επαρκής στελέχωση του ΕΟΦ, καθώς και επιβολή αυστηρών κυρώσεων, σε υπεύθυνος σκανδάλου και φαινομένων διαφθοράς.

To Γραφείο Τύπου