Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2006

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην Ολομέλεια για την έκθεση Brok, που υπερψήφισε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής διεύρυνσης, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς δεν θα υπερψηφίσει την έκθεση Brok γιατί με την σκόπιμη ασάφειά της αποτυπώνει μια διπλή στρατηγική. Αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα, η προοπτική της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων να μετατραπεί στην φόρμουλα της ειδικής σχέσης, τον μεγάλο έρωτα της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας.

Το σημείο για το Κόσσοβο με τις θολές του διατυπώσεις, στρώνει το δρόμο για την σταδιακή απαγκίστρωση από τι σαφείς προϋποθέσεις του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ.

Η πολιτική μου ομάδα υπογραμμίζει την απαίτηση να υλοποιήσει η Τουρκία, εντός του προβλεπόμενου, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, με πρώτη, την πιστή εφαρμογή, χωρίς παρασπονδίες, του πρωτοκόλλου της 'Αγκυρας.

Υποστηρίζουμε θερμά την ανάγκη για μια αμοιβαία αποδεκτή με την Ελλάδα λύση στο πρόβλημα με την ονομασία της FYROM, καθώς και την ανάγκη να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.

Σε κάθε περίπτωση, η προώθηση της στρατηγικής της διεύρυνσης συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάγκη να ενισχυθεί η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης, καθώς και με την δραστική αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού".

Μετά την ψηφοφορία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών επί των τροπολογιών Καρατζαφέρη έκανε το εξής σχόλιο:

"Το εμπόριο πατριωτισμού για λόγους μικροπολιτικών εντυπώσεων στο εσωτερικό της χώρας, οδηγεί σε εντελώς αντίστροφα αποτελέσματα".

To Γραφείο Τύπου