Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/04/2006

Δ.Παπαδημούλης: "Η αναθεωρημένη στρατηγική της Λισσαβόνας και ο προϋπολογισμός του 1% υπονομεύουν τη συνοχή και το περιβάλλον."

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου για την αναθεωρημένη στρατηγική της Λισσαβόνας τόνισε:

"- Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Λισσαβόνας που προωθούν η Κομισιόν και το Συμβούλιο θυσιάζει τους πυλώνες της συνοχής και του περιβάλλοντος στο όνομα της νεοφιλελεύθερης εκδοχής περί ανταγωνιστικότητας. Ο περίφημος όρος "flexicurity" αυτό ακριβώς περιγράφει.

- Μετά από πέντε χρόνια αποτυχίας, θέτετε φιλόδοξους στόχους και μάλιστα με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για θέσεις απασχόλησης, έρευνα, ενέργεια και ανάπτυξη και την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από ακραία ευρω-τσιγκουνιά και έλλειψη φιλοδοξιών.

- Με τι πόρους και ποιες πολιτικές θα πετύχετε αυτούς τους στόχους; Κρίσιμοι τομείς όπως τα διαρθρωτικά ταμεία, τα διευρωπαϊκά δίκτυα, η κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική, η εκπαίδευση και η έρευνα, η υγεία και η προστασία των καταναλωτών υποφέρουν περισσότερο από τις δραστικές περικοπές πόρων.

- Πιστεύετε κ.κ. του Συμβουλίου και της Επιτροπής ότι με προϋπολογισμό στο 1% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ και υποβάθμιση των στόχων της συνοχής και του περιβάλλοντος είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι που έχετε θέσει;

Η πολιτική μου ομάδα δεν το πιστεύει και γι' αυτό και δεν συμφωνεί με την πολιτική σας."

To Γραφείο Τύπου