Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/04/2006

Ευρεία συνάντηση της ευρω-αριστεράς στην Αθήνα στις 4 Μαΐου

"Κοινοβουλευτική συνάντηση των Αθηνών" για την Οδηγία Μπόλκεσταϊν και το μέλλον της Ευρώπης

Στη διάρκεια των ημερών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ομάδας της Ευρωαριστεράς και του Συνασπισμού, η "Κοινοβουλευτική συνάντηση των Αθηνών". Θέμα της συνάντησης στην οποία έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν βουλευτές του ευρωπαϊκού και εθνικών Κοινοβουλίων, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, είναι " Η Οδηγία Μπολκεστάιν και το μέλλον της Ευρώπης". Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, 10:00- 13:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel (Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα).

Στη συνάντηση, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή έντεκα ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και συγκεκριμένα: Ο Πρόεδρος της ευρωομάδας της αριστεράς Francis Wurtz (Γαλλία), καθώς και οι Helmuth Markov, Tobias Pflόger (Γερμανία), Vittorio Agnoletto, Giusto Catania, Roberto Musacchio (Ιταλία), Miguel Portas (Πορτογαλία) Eva Britt Svensson (Σουηδία), Jiri Mastalka, Miloslav Ransdorf (Τσεχία) και Δημήτρης Παπαδημούλης από το Συνασπισμό. Έχουν επίσης δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι κοινοβουλίων και κοινωνικών οργανώσεων από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Τσεχία οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Επίσης έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές από τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές καθώς και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων συνταγών όπως η Οδηγία Μπολκεστάιν και οι πρωτοβουλίες της ευρωαριστεράς για το μέλλον της Ευρώπης. Στόχος της συνάντησης είναι ο πανευρωπαϊκός συντονισμός των αντιστάσεων και η διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων και της συνοχής, που απειλούνται με αποδόμηση στο όνομα της νεοφιλελεύθερης εκδοχής περί ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, οι ευρωβουλευτές της Ομάδας της ευρωαριστεράς. θα συμμετάσχουν ενεργά σε πλειάδα εκδηλώσεων που αντιστοιχούν στις εξής θεματικές ενότητες:

Francis Wurtz: - Πού πηγαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση; - Οικονομική πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης: - Περιβάλλον/ αειφόρος ανάπτυξη/ κλιματικές αλλαγές

Vittorio Agnoletto: - Ρατσισμός/ άκρα δεξιά /ανθρώπινα δικαιώματα

Giusto Catania: - Μετανάστες στην Ευρώπη: το δικαίωμα στο άσυλο

Helmuth Markov: - Η Ευρώπη και η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση

Tobias Pflόger: Πόλεμος και ειρήνη: αποστρατικοποίηση

Jiri Mastalka: Κοινωνικά δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις

Eva Britt Svensson: Η φεμινιστική εναλλακτική λύση;

Portas: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, πολιτισμός /ΜΜΕ

Miloslav Ransdorf: Η ενεργειακή διάσταση

Roberto Musacchio: Το νερό.

To Γραφείο Τύπου