Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2005

Πάνω από 26% η ανεργία των νέων στη χώρα μας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα το κατάστημα των MacDonalds στο Σύνταγμα μαζί με στελέχη του ΣΥΝ-το Ν.Χουντή συντονιστή της ΠΓ. του κόμματος και τον Δημ.Στρατούλη, μέλος της ΠΓ. και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του κόμματος- και με μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ που μοίρασαν στους εργαζόμενους ενημερωτικά φυλλάδια για την Πρωτομαγιά.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Αλ.Αλαβάνος συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους χάρισε το βιβλίο του Π.Μάρκαρη «Ο Τσε αυτοκτόνησε».

Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις:

«Σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, που είναι 26,2%, δηλαδή, πάνω από 1 στους 4 νέους είναι χωρίς δουλειά. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το 16% της Ευρώπης των 15. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως Αριστερά τα νέα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν να ζούνε μέχρι τα 30 και τα 35 μαζί με τους γονείς τους. Η σημερινή επίσκεψη συμβολίζει το άνοιγμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στους νέους ανθρώπους και στους ανέργους. Σ’ αυτούς που δουλεύουν κάτω από σκληρές και εντατικές συνθήκες δουλειάς-ορθοστασία, γρήγοροι ρυθμοί, μη πληρωμή νυχτερινών ή κυριακάτικων ή αργιών, κίνδυνος ατυχημάτων.

Για μας η νεολαία είναι ένας χώρος ευαισθησίας και προτεραιότητας.»

Για την αυριανή μέρα της Πρωτομαγιάς, δήλωσε τα εξής:

«Εμείς πιστεύουμε ότι η Πρωτομαγιά είναι πρώτα απ’ όλα ένα δικαίωμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Είναι μια κατακτημένη πληρωμένη αργία. Η κυβέρνηση ακολούθησε έναν πολύ λάθος δρόμο. Θα στηρίξουμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και θα καταγγείλουμε κάθε ενδεχόμενη απόπειρα της εργοδοσίας να παρακωλύσει και να εμποδίσει τη συμμετοχή τους.»

To Γραφείο Τύπου