Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/05/2006

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό για την πρόταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για προσφυγή στη Χάγη, δήλωσε:

«Η βαρυσήμαντη πρόταση του Κ. Στεφανόπουλου για τη Χάγη είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την ειρηνική διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου.

Τον ίδιο δρόμο έχει ήδη υποδείξει επανειλημμένα και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Οι άλλοι δύο δρόμοι, όπως τόνιζε πριν από 30 χρόνια και ο ιδρυτής της ΝΔ, είναι ο πόλεμος και η απευθείας διαπραγμάτευση με αμερικάνικη επιδιαιτησία, δρόμοι με ασύγκριτα μεγαλύτερο κόστος, κινδύνους και παγίδες.

Η πρόταση Στεφανόπουλου προσφέρει τη βάση για τη χάραξη, με ευρύτατη συναίνεση, μιας αποτελεσματικής εθνικής πολιτικής. Αρκεί να εγκαταλειφθούν, ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, οι λαϊκιστικές κορώνες και η μικροπολιτική δημαγωγία. Θα πρέπει δε να συμπληρωθεί με μια καλά σχεδιασμένη ελληνική πρωτοβουλία για διμερή συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για σταδιακή, αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών.

Η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να θέσουν αμέσως στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στο επίκεντρο, την πρόταση Στεφανόπουλου καθώς και το σχεδιασμό των σχετικών πρωτοβουλιών.»

To Γραφείο Τύπου