Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2005

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για την 48ωρη απεργία των εργαζομενων στο δημόσιο τομέα υγείας-πρόνοιας

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υγείας-πρόνοιας απαντούν στις προκλήσεις της Κυβέρνησης για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με 48/ωρη απεργία, διεκδικώντας και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους.

Συγκεκριμένα στις 11 και 12 του Μάη 2005 οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υγείας-πρόνοιας όλης της χώρας απεργούν με αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ.

Η προώθηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της υγείας-πρόνοιας έχει οδηγήσει με ταχύτατους ρυθμούς σε αποσάθρωση του δημόσιου τομέα, εξαθλίωση των εργαζομένων και σε υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας-πρόνοιας για όλους όσους ζουν και εργάζονται σ� αυτό τον τόπο.

Το Τμήμα υγείας- πρόνοιας-κοινωνικής φροντίδας του ΣΥΝ, συμπαραστεκόμενο στους αγώνες των εργαζομένων στους χώρους του δημόσιου τομέα υγείας, παλεύει για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία και κοινωνική φροντίδα με τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. Παλεύει για άμεση εργασιακή, μισθολογική και επιστημονική αναβάθμιση κάθε εργαζόμενου στο δημόσιο τομέα υγείας-πρόνοιας.

Παλεύει καθημερινά στη κοινωνία, τα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς για:

Ο Συνασπισμός είναι σε κάθετη, μετωπική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις και τις

πολιτικές που επιδιώκουν τη μετατροπή του κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία

σε εμπόρευμα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ αγωνιζόμαστε για σύστημα υγείας

πρόνοιας που είναι κοινωνικά προσανατολισμένο, αποκεντρωμένο,

δημοκρατικό, ποιοτικό, αποτελεσματικό και δωρεάν.

Τμήμα Υγείας