Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2006

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στον ΑΛΦΑ 98,9 (Δ. Σαρρή) για το σκάνδαλο Air-CIA και την εμπλοκή της Ελλάδας, τόνισε μεταξύ άλλων:

Δεν είναι δυνατόν τόσες κυβερνήσεις να μη κατάλαβαν τίποτε. Ή συνεργάστηκαν ή έκαναν τα στραβά μάτια. Στο όνομα της τρομοκρατίας έχουμε καταπάτηση εθνικών νόμων, διεθνών συνθηκών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από μια εκδοχή αντιτρομοκρατικού αγώνα "αλά USA", η οποία τη μεν τρομοκρατία τη φουντώνει, τη δε δημοκρατία την συρρικνώνει. Στην Ευρώπη υπάρχουν αντιδράσεις σ' αυτό. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορεί τον Ελβετό εισηγητή ότι είναι κανένας επαναστάτης αντιαμερικανός ή είναι ανθέλληνας και κατασκευάζει πράγματα εναντίον της χώρας μας.

Οι αντιδράσεις των εκπροσώπων των κυβερνήσεων του Έλληνα, του Πολωνού, του Ρουμάνου ήταν προβλέψιμες. Όλες οι κυβερνήσεις στην αρχή λένε το ίδιο. Το ίδιο μας είπαν και για τις υποκλοπές και για τις απαγωγές. Περιμένω το Συμβούλιο των Υπουργών να ασχοληθεί, από τη στιγμή που εμπλέκονται και κράτη μέλη και υποψήφια μέλη. Δεν μπορεί να κάνει το παγώνι το Συμβούλιο, όταν έχουμε στο συμβούλιο της Ευρώπης τον Ελβετό εισηγητή να λέει ότι εδώ έχουν γίνει βρομοδουλειές. Έχουμε και μια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα τους επόμενους μήνες και με την υπόθεση των Πακιστανών και με την "Air CIA".

Η έρευνα του θέματος, πολιτική, δημοσιογραφική σε κάθε χώρα που εμπλέκεται σύμφωνα με την έκθεση του Ελβετού εισηγητή θα δυναμώσει. Όσο κι αν βγαίνουν διάφοροι Αντώναροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι να λένε: "δεν σημαίνει τίποτε, μας θίγετε". Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά μετά από μήνες ερευνών ο Ελβετός εισηγητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης να βάζει κάποιες χώρες σε μια λίστα.

Στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου μετέχουν και δυο Έλληνες ευρωβουλευτές ο κ. Δημητρακόπουλος από τη Ν.Δ και ο κ. Λαμπρινίδης από το ΠΑΣΟΚ. Τι θα κάνει ο κ. Δημητρακόπουλος; Θα συνταυτισθεί με τη γραμμή Αντώναρου;

To Γραφείο Τύπου