Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2006

Στην Κομισιόν και το Συμβούλιο η σύλληψη και ανάκριση του καθηγητή Μηλιού από το FBI

Ερώτηση-καταγγελία του Δημ. Παπαδημούλη

Ερώτηση προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με την αδικαιολόγητη σύλληψη και ανάκριση από το FBI του καθηγητή του Πολυτεχνείου Γ. Μηλιού στο αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη σύλληψη και ανάκριση του καθηγητή Γ. Μηλιού επί πέντε ώρες από το FBI στο αεροδρόμιο JFK της Ν. Υόρκης και στη συνέχεια απαγόρευση εισόδου του στις ΗΠΑ. Και συνεχίζει επισημαίνοντας, ότι είναι προφανές ότι παρανόμως συλλέγονται και επεξεργάζονται πληροφορίες που αφορούν ευρωπαίους πολίτες πέραν ακόμη και των προσωπικών δεδομένων που μεταβιβάζονται στις αμερικανικές αρχές με τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Κοινότητας - ΗΠΑ, που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομη.

Καταλήγοντας καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να διαμαρτυρηθούν στις αμερικανικές αρχές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευρωπαίων πολιτών και να διερευνήσουν ποιες πηγές συλλέγουν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα παράνομα.

To Γραφείο Τύπου