Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2006

Μεγάλες καθυστερήσεις και τεράστια απώλεια πόρων από το Γ'ΚΠΣ

Κίνδυνος να πάει χαμένο το 2007, πρώτος χρόνος του Δ'ΚΠΣ

Δ. Παπαδημούλης: "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να αναμετρηθεί με το μέλλον και όχι με το προβληματικό κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ".

Με αφορμή την σημερινή 9η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του Γ'ΚΠΣ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ελληνικών αρχών και της Κομισιόν, τα τελευταία δύο χρόνια, ο ετήσιος ρυθμός απορρόφησης του Γ' ΚΠΣ κυμαίνεται στο 10% ετησίως. Με αυτούς τους ρυθμούς η απορρόφηση στο τέλος του 2008, που "κλείνει" το Γ'ΚΠΣ, δεν θα υπερβεί το 75%. Αυτό θα σημάνει μια σημαντική απώλεια 5 δις ΕΥΡΩ! Το ύψος των πόρων που κινδυνεύουν να χαθούν, λόγω της εξακολουθητικής διαχειριστικής ανεπάρκειας των ελληνικών αρχών, ανέρχεται σε ύψη - ρεκόρ.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Ελλάδα:

Η όλη εικόνα επιβαρύνεται από την εφαρμογή του περίφημου κανόνα "ν+2".

Όπως χαρακτηριστικά προειδοποιεί η Επίτροπος Χούμπνερ "ο υψηλός αριθμός αιτήσεων εξαίρεσης που κατατέθηκε το 2004 και 2005, οδηγεί σε αυξημένες υποχρεώσεις και πολλαπλάσιους κινδύνους απώλειας χρημάτων για τα έτη 2006 και 2007.

Η εξακολουθητική ολιγωρία και η διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνήσεων του Πασόκ συνεχίζεται και εντείνεται και επί Ν.Δ., με τίμημα μεγάλες καθυστερήσεις, απώλεια σημαντικών κονδυλίων αλλά και σημαντικές περικοπές σε επενδύσεις ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας.

Την ίδια ώρα παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις και αφόρητος συγκεντρωτισμός στην προετοιμασία του Δ 'ΚΠΣ με κίνδυνο να χαθεί πλήρως η πρώτη χρονιά του, το 2007

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να επιλέγει την βολική αντιπαράθεση με το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και να αντιδρά με υπεκφυγές στον δημόσιο έλεγχο, οφείλει να αναμετρηθεί με το μέλλον. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και κυρίως να ανασκουμπωθεί καθώς συμπληρώνει ήδη δυόμισι χρόνια στο τιμόνι της χώρας."

To Γραφείο Τύπου