Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2006

Δ.Παπαδημούλης: Γιατί δεν υπερψήφισα την τελική έκθεση Χατζηδάκη

Περισσότερη Ευρώπη με λιγότερα λεφτά δεν γίνεται

Οι πόροι για την συνοχή απαιτούν ενίσχυση και όχι μείωση. Να μην πληρώσει ο Ευρωπαϊκός Νότος τα σπασμένα της διεύρυνσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης αιτιολογώντας σήμερα την ψήφο του (αποχή) στην έκθεση Χατζηδάκη, για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώπιον της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου επισήμανε τα εξής:

"Η Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν υπερψήφισε την τροποποιημένη έκθεση Χατζηδάκη γιατί με αυτήν το Κοινοβούλιο ουσιαστικά υποχωρεί από τις αρχικές θέσεις του σε όλα τα μείζονα θέματα και προσυπογράφει την Κοινή θέση του Συμβουλίου για αποδυνάμωση των πολιτικών περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα:

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπερψήφισε την αρχική έκθεση Χατζηδάκη, στις 6 Ιουλίου 2005, θεωρώντας τις προτάσεις της ως την ελάχιστη αφετηρία για τη χρηματοδότηση των στόχων της συνοχής και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Υποστηρίξαμε, με τροπολογίες, την αύξηση των σχετικών πόρων. Οποιαδήποτε μείωση των ήδη ανεπαρκών πόρων είναι αδιανόητη. Το κόστος της διεύρυνσης πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια και να μην το πληρώσει ο ευρωπαϊκός νότος.

Η διαρκής υποβάθμιση του στόχου της περιφερειακής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στον βωμό μιας νεοφιλελεύθερης ατζέντας, υπονομεύει ευθέως την ίδια την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, εκφυλίζοντας σταδιακά την αναγκαία πολιτική ένωση σε μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών προς όφελος των ισχυρών. Περισσότερη όμως και μεγαλύτερη Ευρώπη με λιγότερα λεφτά δεν γίνεται".

To Γραφείο Τύπου