Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2006

Το ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει την έρευνα για την Air-CIA

Θα εξεταστεί; μετά από πρόταση του Δ. Παπαδημούλη και η υπόθεση των Πακιστανών.

Δ. Παπαδημούλης: "Η αποκάλυψη του διεθνούς παρακράτους θα προχωρήσει".

Μιλώντας στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το προσωρινό πόρισμα της Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο "Air-CIA", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Η έρευνα για την αποκάλυψη αυτού του διεθνούς παρακράτους πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις των πανίσχυρων μηχανισμών που επιθυμούν την συγκάλυψη.

Σίγουρα γνώριζαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών κρατών τις δραστηριότητες των ξένων πρακτόρων και πιθανότατα και οι επικεφαλής των κυβερνήσεων. Δεν είναι δυνατόν επί πέντε χρόνια τα 32 αεροπλάνα που μίσθωσε η CIA μέσω εταιρειών- φαντασμάτων, να έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 πτήσεις και κανείς να μη ρωτά για αυτές.

Δυστυχώς και η Ελλάδα, από 7 αεροδρόμια της οποίας πέρασαν 108 φορές αεροπλάνα της CIA, συνέβαλλε με ευθύνη των αρχών της στον παγκόσμιο αυτό ιστό της παρανομίας."

Σημειώνεται ότι ενώ η ελληνική βουλή απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Πακιστανών η προσωρινή επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά την υπόθεση της Air-CIA θα τη συμπεριλάβει στην έρευνά της, ύστερα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη προς τον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Χοσέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ απαντώντας με επιστολή του στον Δημ. Παπαδημούλη σημειώνει: "Συνεπώς, μεταβιβάζω την επιστολή στον πρόεδρο και τον εισηγητή της προσωρινής επιτροπής και είμαι βέβαιος ότι θα το λάβουν υπόψη τους ως κατάλληλο για την έρευνά τους".

Η ομάδα "Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά" επίσης θα ζητήσει μέσω της προσωρινής επιτροπής έρευνας του ευρωκοινοβουλίου στοιχεία από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση παράνομης απαγωγής και κράτησης Πακιστανών στην Ελλάδα. Τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται, τόσο οι εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών όσο και οι καταγγέλοντες Πακιστανοί, να κληθούν ενώπιον της προσωρινής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για να καταθέσουν όλα τα σχετικά στοιχεία. Ας σημειωθεί ότι η επιτροπή θα συνεχίσει την έρευνα για ακόμη έξι μήνες.

To Γραφείο Τύπου