Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2006

Κομισιόν: Ανοιχτή "να εξεταστεί στις διαπραγματεύσεις" με τις ελληνικές αρχές η χρηματοδότηση κλαδικών μελετών αναδιάρθρωσης της ελληνικής βιομηχανίας

Απάντηση της Επιτρόπου Χούμπνερ στον Δημήτρη Παπαδημούλη

Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ευκαιρία αντί να χρονοτριβεί σε υπουργικούς καυγάδες για την μοιρασιά της πίτας

Ανοικτή αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την δυνατότητα συγχρηματοδότησης από το Δ' ΚΠΣ, κλαδικών μελετών για την στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμοδίας Επίτροπου κ. Ντανούτα Χούμπνερ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η οποία αποδικνύει ότι συγκεκριμένοι κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και προσαρμογής στις νέες συνθήκες, ο έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε την Κομισιόν να στηριχθούν κλαδικές μελέτες στην κατεύθυνση εφαρμογής πολιτικών αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των κλάδων αυτών.

Η αρμόδια Επίτροπος Χούμπνερ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σημειώνοντας ότι "Στο παρόν στάδιο η Επιτροπή δεν μπορεί να αποφανθεί αν θα ήταν δυνατό να χορηγήσει κοινοτική χρηματοδότηση για μελέτες σχετικά με την αναδιάρθρωση και εξυγίανση συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας για την περίοδο 2007-2013. Πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στις διαπραγματεύσεις για τα μελλοντικά επιχειρησιακά προγράμματα για την Ελλάδα, τα οποία δεν έχουν ακόμη υποβληθεί"

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

"Με δεδομένο το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας, η κυβερνήση οφείλει να εκμεταλλευθεί το παράθυρο που αφήνει η Κομισιόν και να εντάξει άμεσα στον σχεδιασμό του Δ'ΚΠΣ της τέτοιου είδους μελέτες. Αντί να χρονοτριβεί σε αέναους υπουργικούς καυγάδες για τον έλεγχο των κονδυλίων και την μοιρασιά της πίτας, ας αξιοποιήσει την ευκαιρία και ας διαπραγματευθεί με σχέδιο και προοπτική."

To Γραφείο Τύπου