Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2006

Την αναψηλάφηση όλων των φακέλων που έχει χειριστεί ο Π.Αδαμόπουλος στην Κομισιόν, ζητεί με ερώτησή του ο Δ.Παπαδημούλης

Ερώτηση για το σκάνδαλο στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέθεσε σήμερα στην Ευρ. Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην ερώτησή του ο Δ. Παπαδημούλης αφού τονίζει ότι «το σκάνδαλο έχει πλήξει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία των αποφάσεων και των διαδικασιών της αρχής ανταγωνισμού», σημειώνει: «Ήδη υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις αποφάσεων που έχει λάβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπό το βάρος του σκανδάλου έχει αποφασιστεί η αναψηλάφηση όσων υποθέσεων είχε χειριστεί στην Ελλάδα το εν λόγω στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής».

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ αφού επισημαίνει ιδιαίτερα ότι «εξαιτίας αυτού του προσώπου πλήττεται ταυτόχρονα το κύρος και η αξιοπιστία της Ευρ. Επιτροπής», καλεί την Ευρ. Επιτροπή «να αξιολογήσει την μέχρι σήμερα δραστηριότητα της ελληνικής. Επιτροπής Ανταγωνισμού λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες που έχει λάβει αλλά και δημόσιες ομολογίες ανωτάτων στελεχών της. Ζητά, επίσης, να ανακοινώσει «τις υποθέσεις, ιδιαίτερα αυτές ελληνικού ενδιαφέροντος τις οποίες είχε χειριστεί στο πλαίσιο της ΓΔ Ανταγωνισμού ο εν λόγω υπάλληλος πριν μεταβεί στην Ελλάδα ως Γεν. Διευθυντής της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού». Τέλος την καλεί να εξετάσει «το ενδεχόμενο αναψηλάφησης υποθέσεων που έχει χειριστεί στο πλαίσιο της Γ.Δ. Ανταγωνισμού» και «την ενεργοποίηση της OLAF (κοινοτικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης) για την αντιμετώπιση της όλης υπόθεσης».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το πρόσφατο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με επίκεντρο την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού και στο οποίο πρωταγωνιστεί στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής- είχε αποσπαστεί ύστερα από προσωρινή άδεια στην ελληνική ανεξάρτητη αρχή- έχει πλήξει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία της αποστολής των αποφάσεων και των διαδικασιών της αρχής ανταγωνισμού.

Ήδη υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις αποφάσεων που έχει λάβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπό το βάρος του σκανδάλου έχει αποφασιστεί η αναψηλάφηση όσων υποθέσεων είχε χειριστεί στην Ελλάδα το εν λόγω στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής. Με δεδομένο ότι εξαιτίας αυτού του προσώπου πλήττεται ταυτόχρονα το κύρος και η αξιοπιστία της Ευρ. Επιτροπής, ερωτάται:

Μπορεί να αξιολογήσει την μέχρι σήμερα δραστηριότητα της ελληνικής Επιτροπής ανταγωνισμού λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες που έχει λάβει αλλά και δημόσιες ομολογίες ανωτάτων στελεχών της;

Μπορεί να ανακοινώσει τις υποθέσεις, ιδιαίτερα αυτές με ελληνικό ενδιαφέρον τις οποίες είχε χειριστεί στο πλαίσιο της ΓΔ Ανταγωνισμού ο εν λόγω υπάλληλος πριν μεταβεί στην Ελλάδα ως Γεν. Διευθυντής της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού; Εξετάζεται το ενδεχόμενο αναψηλάφησης υποθέσεων που έχει χειριστεί στο πλαίσιο της Γ.Δ. Ανταγωνισμού; Εξετάζει η Επιτροπή την ενεργοποίηση της OLAF (κοινοτικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης) για την αντιμετώπιση της όλης υπόθεσης;»

To Γραφείο Τύπου