Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, μετά από έξι εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, εμφανίστηκε με αδιάλλακτη στάση (την ίδια με της κ. Γιαννάκου) προς τους εκπαιδευτικούς. Έσπειρε την απογοήτευση σε όσους είχαν ελπίσει ότι σ΄ αυτή τη συνάντηση θα δώσει κάποιες λύσεις στα οικονομικά αλλά και στα θεσμικά αιτήματα που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η νεοφιλελεύθερη και θατσερική αντίληψη αντιμετώπισης προβλημάτων των εργαζομένων, και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών που κρατούν το μέλλον της χώρας σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά σε όλους τους εργαζόμενους ότι είναι στον πυρήνα των κυβερνητικών επιλογών.

Το δρόμο για τη διεκδίκηση αυτής της ανάγκης τον δείχνουν με τους αγώνες τους οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, έχοντας στο πλευρό τους την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι στο αυριανό συλλαλητήριο η μεγάλη συμμετοχή θα δώσει μία απάντηση στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού