Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2006

Σχετικά με όσα ελέχθηκαν στη σημερινή συνέντευξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

"Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, με τις προτάσεις τους για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, για μείωση των συντάξεων και για ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή απορύθμιση, επαναδιατύπωσαν σήμερα με ωμό τρόπο το νεοφιλελεύθερο μανιφέστο τους για παραπέρα ξεθεμελίωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων.

Οι συνταγές τους αυτές όμως έχουν εφαρμοστεί σε άλλα μέρη του πλανήτη μας και απέτυχαν παταγωδώς, οδηγώντας σε οικονομική διάλυση και κατάρρευση ολόκληρες χώρες και στη φτώχεια, τη δυστυχία και την ανεργία εκατομμύρια πολίτες.

Η σιωπή, όσον αφορά αυτές τις προτάσεις,  του παρόντα σ΄ αυτή τη συνέντευξη κ. Αλογοσκούφη "δεν είναι χρυσός", αλλά επιβεβαίωση, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να κινηθεί σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η σαφής συναίνεση του κ. Αλογοσκούφη για ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς ισολογισμούς μέχρι το 2012, προμηνύει για τα επόμενα χρόνια πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων. Έτσι εξηγείται και η αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούντες εκπαιδευτικούς."

To Γραφείο Τύπου