Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/10/2006

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος των Δημοτικών-Νομαρχιακών εκλογών.

Το πρώτο που θέλω να σημειώσω είναι ότι εμείς ευχόμαστε σε όλους ανεξαιρέτως τους Νομάρχες, Δημάρχους, σε όλες τις νέες Αρχές, καλή επιτυχία. Ευχόμαστε να λειτουργήσουν ενωτικά και συσπειρωτικά. Να είναι κοντά στους πολίτες και να μην διστάζουν να είναι Αυτοδιοίκηση, δηλαδή να σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην κεντρική εξουσία, όταν πρόκειται για τα μεγάλα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, τοπικά, σχολικά και άλλα προβλήματα.

Το δεύτερο, είναι ότι ο 2ος γύρος ολοκλήρωσε μια παρουσία των εναλλακτικών, οικολογικών, αριστερών κινήσεων, με μια νικηφόρα πορεία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στον νομό Αττικής, όπου υπήρξε επιτυχία χωρίς εξαίρεση, είτε πρόκειται για τη Ν. Σμύρνη, είτε για την Καισαριανή, είτε για το Ελληνικό, είτε για τη Ν. Φιλαδέλφεια, είτε για την Κερατέα. Κινήσεις που είχαν τη στήριξη ευρύτατων δυνάμεων, ανάμεσά τους ο ΣΥΝ, οι Ενεργοί Πολίτες του Μανόλη Γλέζου, η ΑΚΟΑ και άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Είναι πια διακριτό ένα άλλο εναλλακτικό αυτοδιοικητικό ρεύμα. Αυτό βάζει και στις νέες αριστερές, οικολογικές δημοτικές αρχές, αλλά και σε όλη την Αριστερά, μεγάλες ευθύνες να ανταποκριθούν στις ελπίδες των πολιτών.

To Γραφείο Τύπου