Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/10/2006

Σχετικά με την την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Απασχόλησης και του Διοικητή του ΙΚΑ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την κοινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη και του Διοικητή του ΙΚΑ κ.Ι.Βαρθολομαίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδης, σήμερα, με διάφορα λογιστικά τρικ, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, "κήρυξε τον πόλεμο" στην εισφοροδιαφυγή στα λόγια, ενώ στην πράξη παραδέχθηκε ότι προωθεί για τη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο επιβραβεύει τους μπαταχτζήδες και εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες με νέα χαριστική ρύθμιση για τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, ύψους 3,5 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα, ενώ μέχρι χθες ισχυριζόταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών για να εξομοιωθούν με αυτά των ανδρών, τώρα ανέφερε ότι απλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην συμβεί αυτό.

Τελειώνοντας, η κυβέρνηση και ο υπουργός Απασχόλησης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν έχει ανάγκη από λογιστικά τρικ και ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά από ουσιαστική πάταξη της εισφοροδιαφυγής και από χρηματοδότηση με νέους όρους, για να μπορέσει να λυθεί το βασικό της πρόβλημα το οποίο είναι το χαμηλό επίπεδο των συντάξεων και των παροχών υγείας της στη χώρα μας, παρότι οι Έλληνες εργαζόμενοι/ες πληρώνουν τις μεγαλύτερες εισφορές στην Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου