Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2006

Σχετικά με την πρόταση του κ. Λοβέρδου για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το άρθρο 16 του Συντάγματος για την Ανώτατη εκπαίδευση και την ακόλουθη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κ. Τραγάκη

Σχετικά με την πρόταση του κ. Λοβέρδου για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το άρθρο 16 του Συντάγματος για την Ανώτατη εκπαίδευση και την ακόλουθη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος κ. Τραγάκη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Η συναινετική και προσυμφωνημένη χρονική μόνο υπαναχώρηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συζήτηση της τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι ένα πρώτο μικρό αποτέλεσμα των αγώνων του πανεκπαιδευτικού μετώπου.

Καλούμε και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν τη θέση τους και να δεσμευθούν ότι δεν θα γίνει καμία τροποποίηση του άρθρου 16, που θα επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με οιαδήποτε μορφή, γιατί τον Γενάρη, που προγραμματίζουν τη συζήτηση, οι αγώνες της εκπαιδευτικής συμμαχίας θα είναι ακόμη πιο ισχυροί κα αποτελεσματικοί.

To Γραφείο Τύπου