Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/10/2006

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Δημοτικών & Νομαρχιακών εκλογών στον Ρ/Σ Πλάνετ ο Νίκος Χουντής, τόνισε :

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Δημοτικών & Νομαρχιακών εκλογών στον Ρ/Σ Πλάνετ (κ. Πανάγου), ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, τόνισε :

"Τα αποτελέσματα του β΄ γύρου συμπληρώνουν και επαυξάνουν την επιτυχία του Α΄ γύρου που σημείωσαν τα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς που υποστήριζε ο Συνασπισμός.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στον εναλλακτικό προγραμματικό λόγο, στη συσπείρωση των δυνάμεων και στην ενεργοποίηση πολιτών που εξασφάλιζαν οι συνδυασμοί αυτοί.  Ακόμα στο γεγονός ότι αρκετοί από τους συνδυασμούς είχαν πρωτοστατήσει σε αγώνες όπως για τους ελεύθερους χώρους για τις παραλίες, για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών.

Τα αποτελέσματα αυτά μας επιφορτίζουν μεγαλύτερες ευθύνες προκειμένου να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για να δυναμώσει η αποδοκιμασία στις αντιλαϊκές πολιτικές και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ευρύτερα.  Και ταυτόχρονα να υποστηριχθεί η πεποίθηση ότι με τους κοινωνικούς αγώνες μπορεί ν' αλλάξουν καταστάσεις που φαίνονται παγιωμένες.

Τέλος τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ανησύχησαν τα κόμματα του δικομματισμού παρά τους επιφανειακούς πανηγυρισμούς τους.  Δείγμα αυτής της ανησυχίας είναι και η συναινετική αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι στο επόμενο διάστημα το κίνημα της Παιδείας μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις."

To Γραφείο Τύπου