Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2006

Για τη συμφωνία Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ - Ε.Ε.Σ.

Τα τσακάλια μύρισαν ψαχνό!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας κατά γράμμα την απόλυτη επιταγή του  παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου -- μείωση του δημόσιου τομέα και άνοιγμα όλων των υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας στην αγορά-- παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο σήμερα που ο Ε.Ε.Σ. ξεπουλά ένα  δημόσιο χώρο το Ασκληπιείο της Βούλας.

Υποβάθμισε  το ΕΣΥ με την  υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή  του και το έχει οδηγήσει σε σήψη και ανυποληψία. Εμπορευματοποίησε πλήρως την πρόνοια και την κοινωνική φροντίδα και τώρα εποπτεύει την ενίσχυση του μεγάλου ιατρικού - ασφαλιστικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας , του δημοσίου τομέα, δηλαδή του  Έλληνα πολίτη.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό που δαπανά από την τσέπη του το 46% του συνόλου της δαπάνης υγείας, ποσοστό ρεκόρ στην ΕΕ.

 Ουδείς είναι ανεξέλεγκτος όταν πρόκειται στην ουσία για Δημόσιο Νοσοκομείο και Δημόσιο χώρο καταξιωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας μέσα στο χρόνο. Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία παράδοσης ενός πολύτιμου νοσοκομειακού χώρου στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Στον κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση μόνον η αντίσταση του λαικού κινήματος μπορεί να αντιπαλέψει τις ανατροπές και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα Υγείας-Πρόνοιας.

Το τμήμα υγείας του ΣΥΝ στηρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να παίξουν τα κοινωνικά κινήματα .

Παλεύουμε,  με μετωπική αντιπαράθεση, στην κοινωνία, στα συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς τις δυνάμεις και τις πολιτικές που επιδιώκουν τη μετατροπή του κοινωνικού δικαιώματος στην Υγεία-Πρόνοια σε εμπόρευμα.

Τμήμα Υγείας