Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2006

Συγχαρητήρια PDS στον ΣΥΝ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο για τις επιτυχίες του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλε ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) Γερμανίας Λόταρ Μπίσκι.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος είναι το ακόλουθο:

«Εκ μέρους της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος PDS.Αριστερά δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις πρόσφατες εκλογές. Η επιτυχία του κόμματος σας υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη στη βάση του κόμματος και ελπίζουμε ότι αυτό θα αναπτυχθεί παραπέρα.

Μας εγκαρδιώνει το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα επιδοκίμασε την απόφαση του κόμματος να υποστηρίξει κοινά ψηφοδέλτια με άλλες αριστερές πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και οικολογικές δυνάμεις προερχόμενες από τα κοινωνικά κινήματα. Το ερμηνεύουμε ως ενίσχυση της Αριστεράς στην Ευρώπη και ως έμμεση επιδοκιμασία της κατεύθυνσης του 1ου Συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αποτελεί μεγάλη ενθάρρυνση και για δικές μας τρέχουσες προσπάθειες στη Γερμανία.

Οι στενές, φιλικές σχέσεις και σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα μας, το PDS και τον ΣΥΝ, αποτελούν ζωντανό παράδειγμα και σας βεβαιώνουμε ότι προσδοκούμε την συνέχιση αυτής της συνεργασίας στα πλαίσια του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Συντροφικά δικός σας

Λόταρ Μπίσκι»

To Γραφείο Τύπου